Vill du bli en del av vårt team i stadshuset i Göteborg?

Politisk sekreterare i Göteborg

 

I Göteborgs Stad styr sedan årsskiftet Kristdemokraterna tillsammans med övriga Alliansen i minoritet. Kristdemokraternas kommunalråd är ansvarig för Kultur, Idrott och förening samt äldrefrågor och funktionsrätt.

 

Som politisk sekreterare har du ansvar för att sätta dig in i kommunstyrelsens handlingar, skriva yrkanden och yttrande för Alliansens räkning och förhandla sakfrågor. Arbetet innebär också visst pressansvar och ansvar för kommunikation via sociala medier. I rollen kan även en del administrativt arbete ingå. Det kan till exempel handla om att boka resor, lokaler och annat. Som medarbetare i stadshuset får du ett varierat arbete där uppgifterna ser olika ut och du har själv möjlighet att påverka ditt arbete.

 

Vi ser gärna att du som söker tjänsten har universitetsexamen eller motsvarande inom relevant område. Du ska vara flexibel, självgående och van att ta egna initiativ. Då du i många fall är ansiktet utåt för Kristdemokraterna i stadshuset så förväntar vi oss att du har social kompetens, är van att ta ansvar och har god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Du behöver vara stresstålig och kreativ för att lösa oväntade situationer. Vi vill att du har kunskaper om Kristdemokraterna och partiets ideologi. Det är viktigt att du delar partiets värderingar, men medlemskap är inget krav. Personliga egenskaper och intressen kan ha betydelse för hur vi utformar tjänsten eftersom teamet består av tre stycken politiska sekreterare som ansvarar för olika sakpolitiska områden och övriga uppgifter.

 

Har du frågor om tjänsten kontakta Elisabet Lann 0703-772736. Vi ser fram emot din ansökan senast den 23 juni. Eftersom vi önskar tillsätta tjänsten så snart som möjligt så kan vi börja med intervjuer innan ansökningstiden är slut. Ansökan ska innehålla ett personligt brev, referenser med kontaktuppgifter samt ett komplett CV. Mailas till elisabet.lann@kristdemokraterna.se

Presskonferens om Alliansens budget

Under tisdagen höll Alliansen i Göteborg presskonferens för att presentera och gå igenom sin budget.
– Vi presenterar här en budget som prioriterar välfärdens kärna. Ett gott företagsklimat är drivkraften i en stark välfärd, sa David Lega Kristdemokraternas kommunalråd i Göteborg. Här kan du läsa budgeten i sin helhet.

Läs resten av detta inlägg »

Sara Skyttedal och David Lega – toppduo på EP-vallista

Kristdemokraterna presenterade under fredagen sina kandidater till Europaparlamentsvalet. Den 44 namn långa listan toppas av Sara Skyttedal som första namn och David Lega som andra namn. 
 – Jag är glad och stolt över att kunna presentera ett stark team till Europaparlamentet, säger Sofia Damm, valberedningens ordförande.

Läs resten av detta inlägg »

80 år sedan Kristallnatten

Natten mellan 9-10 november år 1938 misshandlades och mördades flera hundra judar. Vi vet idag att detta skulle bli inledningen på en ny tid i Europas historia. Andra världskriget och förintelsen av judar skakade Europa och splittrade familjer. 80 år har gått sedan kristallnatten,  men tyvärr har antisemitismen inte kunnat hävas. En liten gnista kan tända en eld. Därför kan vi aldrig glömma förintelsens grymhet eller tumma på människans okränkbara värde.

Läs resten av detta inlägg »

Alliansen kan bilda minoritetsstyre i Göteborg

Efter 24 år av Socialdemokratiskt styre i Göteborg kan Alliansen nu ta över styret. Förhandlingarna har pågått sedan valet och David Lega och Magnus Berntsson har lett arbetet för Kristdemokraterna.

– Tillsammans kommer vi i Alliansen att göra allt vi kan för att göra Göteborg till en ännu bättre stad. Vi kommer att snabba på byggandet, förbättra äldreomsorgen, förskolan, företagsklimatet, samarbetet med civilsamhället och göra Göteborg till en stad som alla göteborgare kan lita på, säger David Lega.

Alliansen kommer att styra i minoritet i valteknisk samverkan med det största oppositionsblocket. Alliansen är det största budgetalternativet.

Tidigare inlägg «