Öppna ögonen – stoppa hedersförtrycket

Vi kommer aldrig acceptera kränkningar mot flickor i hederns namn, skriver Emma Henriksson (KD), ordförande för riksdagens socialutskott, och vårt kommunalråd David Lega (KD) i GP Debatt.
Läs resten av detta inlägg »

Stadsdelarna får betala priset

”Det behövs ett nytt styre för mer byggande, bättre företagsklimat, ökad trygghet, stärkta familjer och höjda skolresultat. Dessutom är det nödvändigt med ett omtag i resursfördelningsmodellen i staden… Bara så kan vi få bukt med de problem som de rödgröna skapat under sina 23 år vi makten.” Det skriver Kalle Bäck (KD) tillsammans med Alliansen i Östra Göteborg i GP Debatt.
Läs resten av detta inlägg »

Nazismens största fiende är kunskap

I GT Debatt skriver David Lega: I helgen blir historiens vingslag tydliga. Därför vill vi hylla läsningens kraft för våra barn och ungdomar, eftersom vi aldrig kommer att låta nazismen styra vår helg, eller vår vardag – för det är exakt det som de vill. Här kommer vi kristdemokrater stå starka.
Läs resten av detta inlägg »

Gör det kriminellt att vara med i NMR

”Vare sig misshandel, bombningar och mord ryggar naziströrelsen tillbaka inför. Faktum är att Nordiska motståndsrörelsens (NMR) själva i sina egna handböcker beskriver våld som moraliskt riktigt och understryker att en god medlem nyttjar våld i politiska syften. Därför anser inte vi att NMR ska beskrivas som en politisk organisation utan som en terrororganisation”, skriver Ebba Busch Thor och David Lega i Aftonbladet Debatt.
Läs resten av detta inlägg »

David Lega intervjuas i Aftonbladet om nazistmarschen

”Personligen känns det ju fruktansvärt. Det gör ont i varenda cell i kroppen. Det är smärtsamt att nazismen kommer tillbaka”, säger vårt kommunalråd David Lega i en intervju med Aftonbladet.
Läs resten av detta inlägg »

Tidigare inlägg «