Krafttag mot trakasserier i kommunen

David Lega intervjuas i GöteborgDirekt om kvällens #metoo-manifestation: ”Det vi gör nu är att gå ihop gemensamt och hoppar över allt det partipolitiska käbblet.”
Läs resten av detta inlägg »

Vi vill ha en Funktionshinderombudsman

I en intervju med David Lega i HejaOlika.se uppmärksammas vårt förslag om att inrätta en Funktionshinderombudsman i Göteborg. Vårt främsta mål är att få regeringen att tänka om gällande LSS, men det är också viktigt att vi stöttar de människor som drabbas av regeringens nedskärningar!
Läs resten av detta inlägg »

Fler linjer riskerar att läggas ned

Konsekvenserna av konflikten i Göteborg är alldeles för allvarliga för att politiken ska sitta still i båten och vänta på en lösning gällande hamnkonflikten i Göteborg. Därför kräver Kristdemokraterna att regeringen agerar både snabbt och kraftfullt. Det skriver Ebba Busch Thor, Robert Halef, David Lega och Hampus Hagman i Svenska Dagbladet.
Läs resten av detta inlägg »

Sluta slå sönder funktionsnedsattas liv

När behovet av stöd är som störst ska det medmänskliga ansvaret vara som starkast. Regeringens passivitet när LSS steg för steg bryts sönder och samman är ett svek av sällan tidigare skådat slag. Det skriver partiledaren Ebba Busch Thor, ordföranden för riksdagens socialutskott Emma Henriksson, och oppositionsrådet David Lega i GP Debatt.
Läs resten av detta inlägg »

Vi vill ha ett Göteborg för alla

Genom att skapa ett tillgängligt samhälle skapar man också ett samhälle där funktionsnedsättningar spelar mindre roll, vilket underlättar människors möjlighet att bidra och vara en del i samhället. Det skriver oppositionsrådet David Lega (KD) och fullmäktigeledamoten Maria Berntsson i GT Debatt.
Läs resten av detta inlägg »

Tidigare inlägg «