↑ Tillbaka till Våra politiker

Kommunstyrelsen

I kommunstyrelsen representeras Kristdemokraterna av kommunalrådet David Lega. Tillsammans med David arbetar Hampus Hagman, stadssekreterare, Jessica Schedvin, politisk sekreterare, Erik Palmgren, politisk sekreterare och Ida Rydh, politisk sekreterare.

Det dagliga arbetet följs bäst på TwitterFacebook och Instagram. David skriver också längre inlägg på sin blogg. Skriv också gärna upp dig för David nyhetsbrev.

Tyvärr är Kristdemokraterna fortfarande i opposition i Göteborg men vi driver hela tiden politik för att förbättra Göteborg. Kristdemokraterna har politik på alla områden, men vi arbetar särskilt med frågor som rör barn och unga, där allt ifrån kvaliteten i förskolan och skolan till möjligheterna att hitta jobb och bostad ingår.

Företagsklimatet i Göteborg har försämrats kraftigt under flera års tid. När företagarna själva rankar Göteborg hamnar staden inte ens i den övre halvan av Sveriges kommuner. Det är i småföretag som de allra flesta jobb skapas, som gör att arbetslösheten kan minska, och det är härifrån skatteintäkterna som välfärden behöver kommer. Göteborg måste arbeta för att förbättra företagsklimatet.

Även äldreomsorgen i rankas Göteborg mycket dåligt. Hemtjänsten rankas på plats 281 av Sveriges 290 kommuner i Socialstyrelsens öppna jämförelser. Det är under all kritik. Vi arbetar för en äldreomsorg med värdighet och valfrihet, där äldre kan känna trygghet och där det inte spelar någon roll var i Göteborg man bor.

 

David Lega
telefon:   031 – 368 00 33
e-post:    david.lega@stadshuset.goteborg.se

 • Idag firar vi att tre rederier flaggar in dvs atthellip
  ‪Idag firar vi att tre rederier flaggar in, dvs att de återigen flaggar med svensk flagg. Väldigt kul och bra för Göteborg, Sverige och jobben. Jag hoppas att fler följer efter och arbetar för att förbättra förutsättningarna för detta.‬
 • MINA FYRA FAVORITER TILL BRAGDGULDET Imorgon delas Svenska Dagbladets bragdguldhellip
  MINA FYRA FAVORITER TILL BRAGDGULDET Imorgon delas Svenska Dagbladets bragdguld ut och sedan 2006 sitter jag i juryn. Här är mina fyra favoriter i år! Sarah Sjöström, simning: Efter flera världsrekord är Sarah definitivt en av mina favoriter. I år tog hon VM-guld på 50 och 100 fjäril och 50 frisim – och inte minst blev hon utsedd till bästa kvinnliga idrottare i Europa! Stefan Olsson, tennis: Med stor dramatik tog han hem titeln i Wimbledon! En stjärna och förebild! Tove Alexandersson,orientering och skidorientering: Tove tog sex VM-guld under året, tre i orientering och tre i skidorientering. Dubbelt så bra…
 • ALLA BARN HAR RTT TILL EN TRYGG FRSKOLA 1 Allahellip
  ALLA BARN HAR RÄTT TILL EN TRYGG FÖRSKOLA 1. Alla barn har rätt till en trygg tillvaro. Det ska finnas bättre strukturer mellan förskolan, socialtjänsten och barn- och ungdomspsykiatrin för att kunna stödja barn i utsatta situationer. 2. Utbilda Göteborgs förtroendevalda i vad Barnkonventionen innehåller och hur den ska användas. 3. Bygg fler förskolor i Göteborg och ge familjerna ytterligare möjlighet att välja den förskola som passar dem bäst. 4. Inför ett lokalt språklyft för nyanlända barn och deras familjer. Med en bra språklig grund blir det lättare att klara av skolan.
 • Efter spnnande och svra diskussioner r vi nu verens omhellip
  Efter spännande och svåra diskussioner är vi nu överens om vem ska få  #bragdguldet  🙂 Avslöjas kl 13!
 • Efter ceremonin fr inflaggningen av fartyg till Sverige tillsammans medhellip
  Efter ceremonin för inflaggningen av fartyg till Sverige tillsammans med  @hampushagman  fick jag ett samtal med infrastrukturministern. Jag lyfte bl.a. behovet av regeringens hjälp med att lösa hamnkonflikten, muddringen av infarten till Göteborgs hamn, behovet av Landvetter flygplats som nav och tågförbindelsen Borås. Mycket att göra för att Göteborg ska få bästa möjliga förutsättningar att utvecklas 🙂