↑ Tillbaka till Våra politiker

Kommunstyrelsen

I kommunstyrelsen representeras Kristdemokraterna av kommunalrådet David Lega. Tillsammans med David arbetar Martin Hellström, stadssekreterare, Matilda Granberg Stålbert, politisk sekreterare, Hampus Hagman, politisk sekreterare och Ida Rydh, politisk sekreterare.

Det dagliga arbetet följs bäst på TwitterFacebook och Instagram. David skriver också längre inlägg på sin blogg. Skriv också gärna upp dig för David nyhetsbrev.

Tyvärr är Kristdemokraterna fortfarande i opposition i Göteborg men vi driver hela tiden politik för att förbättra Göteborg. Kristdemokraterna har politik på alla områden, men vi arbetar särskilt med frågor som rör barn och unga, där allt ifrån kvaliteten i förskolan och skolan till möjligheterna att hitta jobb och bostad ingår.

Företagsklimatet i Göteborg har försämrats kraftigt under flera års tid. När företagarna själva rankar Göteborg hamnar staden inte ens i den övre halvan av Sveriges kommuner. Det är i småföretag som de allra flesta jobb skapas, som gör att arbetslösheten kan minska, och det är härifrån skatteintäkterna som välfärden behöver kommer. Göteborg måste arbeta för att förbättra företagsklimatet.

Även äldreomsorgen i rankas Göteborg mycket dåligt. Hemtjänsten rankas på plats 281 av Sveriges 290 kommuner i Socialstyrelsens öppna jämförelser. Det är under all kritik. Vi arbetar för en äldreomsorg med värdighet och valfrihet, där äldre kan känna trygghet och där det inte spelar någon roll var i Göteborg man bor.

 

David Lega
telefon:   031 – 368 00 33
e-post:    david.lega@stadshuset.goteborg.se

 • Idag r jag stolt styrelseledamot i Ronald McDonald barnfond nrhellip
  Idag är jag stolt styrelseledamot i Ronald McDonald barnfond när vi inviger det nya huset i Göteborg. Nu slipper barn och deras familjer förhoppningsvis stå i kö för att kunna vara nära sjukhuset under en svår tid. Superhjältar, Henrik Lundqvist och en massa barn firar idag!
 • Intervjuas av Glenn Hysen och Micke Mlarn om skna minnenhellip
  Intervjuas av Glenn Hysen och Micke Målarn om sköna minnen, fördomar om politiker och mycket annat i podcasten GöttÄnna - ett avsnitt som ligger ute imorgon.
 • Jag har vnner som vet vad jag gillar! Nu harhellip
  Jag har vänner som vet vad jag gillar! Nu har jag min egen Ducktrooper 🙂 Come to the Duck side
 • Idag fick jag ran att vara med och dela uthellip
  Idag fick jag äran att vara med och dela ut priset Årets Föreläsare från SAJ. Charlie Eriksson från Aldrig Ensam är mycket inspirerande och hans budskap lämnar ingen oberörd.
 • 1 r kvar till valet konferens Polengnget17
  1 år kvar till valet konferens 🙂  #Poleng änget17